Közélet

Beszaladt a metróalagútba, csak a rendőrök tudták kihozni

A 3-as metró Újpest-központ állomásánál ma délelőtt egy férfi ismeretlen okból beszaladt az alagútba. A BKV szakemberei azonnal feszültség-mentesítették a pályaszakaszt. A biztonsági szolgálat emberei kis idő elteltével utolérték a behatolót, de a férfi ellenállást tanúsított. Így csak rendőri segítséggel lehetett eltávolítani a metróalagútból.

Az eset miatt ma 10. 30 perctől 10. 48 percig állt a 3-as metró az Újpest központi megállóban. A pályaszakasz feszültség-mentesítése miatt buszok pótolták a kimaradt járatokat Árpád híd és Újpest-központ megállók között. A rendőrség és a mentő hamarosan a helyszínre érkezett, majd megtették a szükséges intézkedéseket: a rendőrök elfogták a férfit, akit később a mentő szállított el. A BKV Zrt. a férfi ellen feljelentést tett.

A társaság felhívja az utazóközönség figyelmét arra, hogy a metróalagútban közlekedni - a magasfeszültség miatt – életveszélyes és tilos. Ráadásul, aki ezt megteszi, közérdekű üzem működésének megzavarása miatti, illetve a közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt valósíthat meg tettével, melyért akár több évnyi szabadságvesztéssel is sújtható.

BKV metróalagút
Kapcsolódó cikkek