Közélet

Elnapolták a Szilvásy-Pokorni polgári per tárgyalását

Elnapolta a Szilvásy György volt titokminiszter által Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke ellen indított személyiségi jogi per tárgyalását kedden a Fővárosi Bíróság.

A bíróság egyszerre akarta meghallgatni a felperest és a tanúkat - Topolánszky Ákost, a Gyermek, Ifjúsági és  Sportminisztérium egykori helyettes államtitkárát, valamint Hirschler Richárdot, a hvg.hu főszerkesztőjét -, ám a keddi  tárgyaláson csak Szilvásy György jelent meg - írta a bama.hu az MTI híre alapján.

A Fővárosi Bíróság ezért elnapolta a tárgyalást, a per  szeptember 3-án folytatódik. Szilvásy György egymillió forint nem vagyoni kártérítést követel  Pokorni Zoltántól a 2007. október 3-ai sajtótájékoztatóján elhangzottak miatt.

A felperes azt sérelmezi, hogy a Fidesz alelnöke akkor azt mondta róla: telefonon fenyegetéssel próbálta rávenni a 2007. szeptember végén a hvg.hu-nak nyilatkozó Topolánszky Ákost véleménye elhallgatására, valamint munkatársával felhívatta Hirschler Richárdot, a hírportál vezetőjét, akit megfenyegettetett.

polgári per pokorni lászló rágalmazás szilvássy györgy
Kapcsolódó cikkek