Közélet

EP-választás: 40 panasz érkezett kampánycsendsértésről

Harmincnyolc esetben telefonon, két esetben pedig írásban tettek bejelentést kampánycsendsértésről a választók Csongrád megyében - közölte a megyei területi választási bizottság. Fejérben és Tolnában is géphang buzdított szavazásra.

Kovalcsik Andrea elmondta, hogy a bejelentők szerint telefonos kampánycsendsértések történtek az európai parlamenti (EP) választás napján. Ezek a hívások három párthoz köthetőek - tette hozzá. Közölte: miután csak az írásban is megerősített panaszokat vizsgálja ki a választási bizottság, a bejelentők közül többen jelezték, hogy még a délután folyamán írásban is elküldik az észrevételt - írta a teol.hu az MTI híre alapján.

Kampánycsendsértésről érkezett bejelentés Fejér megyében is a területi választási bizottsághoz: egy géphang két párt nevében szavazásra buzdította a telefonon felhívott állampolgárokat. A területi választási bizottság megvizsgálja a kampánycsendsértéssel kapcsolatos beadványokban foglaltakat, s várhatóan kora délután dönt az ügyben.

Írásbeli, tehát már hivatalos panasz is érkezett Tolna megyében a választási irodához a kampánycsendsértésről. Mint azt megírtuk, a választókat telefonon bíztatják az egyik bizonyos politikai oldal és jelöltjeinek támogatására.

Dr. Bartos Georgina megyei főjegyző, a Tolna Megyei Területi Választási Iroda vezetője a teol.hu-nak elmondta, eddig két írásbeli panaszt juttattak el hozzá. Ezek alapján a választási iroda délután öt órakor bizottsági ülést tart. Az ülésen döntik majd el, hogy hivatalosan is kampánycsend-sértésnek minősítik-e a telefonos hívásokat. A főjegyző hozzátette, a kampánycsendet megsértők ellen határozatot hozhatnak, amiben megtilthatják a jogellenes tevékenység folytatását.

panasz Országos Választási Iroda részvétel kampánycsend
Kapcsolódó cikkek