Közélet

Kósa: a kormány hibája a Jobbik megerősödése

Debrecen fideszes polgármestere szerint a "katasztrofális" kormányzás vezetett a Jobbik megerősödéséhez.

Kósa Lajos csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján azzal vádolta meg a kormányt, hogy szétverte, kiárusította az országot, és  olyan szociális feszültséget gerjesztett, amely a Jobbik megerősödéséhez vezetett - írta a bama.hu az MTI cikke alapján.

Európában a katasztrofális kormányzás és a szociális válság mindig elvezet a szélsőségek megerősödéséhez - jelentette ki a polgármester.

Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében az SZDSZ megsemmisült, az MSZP pedig a Jobbik mögött a harmadik erővé vált - utalt a politikus az európai parlamenti választás helyi eredményeire. "Az a politika amit itt a Fidesz képvisel, találkozik a választók akaratával, igényeivel" - jegyezte meg a Fidesz alelnöke.

Kósa Lajos megismételte pártja 8 pontban megfogalmazott követeléseit, s kijelentette: hatalomra kerülve eltörölnek minden  olyan tervezett lépést - ingatlanadó, oktatási rendszer átalakítása, a közigazgatási eljárási törvény, vagy a Ptk. módosítása -, amit a jelenlegi parlamenti többség a választók érdekei ellenében szavaz meg.

Rácz Róbert, a megyei közgyűlés elnöke, a Fidesz regionális igazgatója szerint a Jobbik az MSZP-től vitt el szavazatokat. Példaként Ózdot említette, ahol eddig mindig szocialista fölény volt, most pedig a Jobbik 30 százalékot ért el.

"Ott az életben nem volt ennyi Fidesz-szavazó" - mondta Rácz Róbert. A politikus ugyanakkor közölte azt is, hogy Hajdú-Bihar volt az egyetlen megye, ahol többen mentek el az EP-választáson szavazni, mint öt évvel ezelőtt, s a Fideszre is többen szavaztak, mint akkor.

EP-választások Kósa Lajos Debrecen Jobbik Fidesz
Kapcsolódó cikkek