Közélet

Kunczét javasolják SZDSZ-elnöknek a fővárosi liberálisok

Az SZDSZ fővárosi választmánya kezdeményezi, hogy legkésőbb szeptember végéig bonyolítsák le a pártelnök és az ügyvivő testületi választást; elnöknek és frakcióvezetőnek egyaránt Kuncze Gábort javasolják - olvasható a választmány pénteken elfogadott állásfoglalásában.

Mivel a pártot a közelmúltban elnöke mellett a parlamenti frakcióvezetője jelenítette meg leggyakrabban a nyilvánosság előtt, elengedhetetlen új frakcióvezető megválasztása is - írják. Az elvesztett európai parlamenti választások után az SZDSZ valamennyi testületének legfontosabb feladata a választók számára vonzóbb politikai irányvonal kialakítása és a párt egységének megerősítése - olvasható az állásfoglalásban.

A választmány szerint a kudarcot az elmúlt hét évre jellemző, a kormányzattal összefonódó politikai szerep, és a belső széthúzás, a megosztottság okozta - számol be az inforadio.hu az MTI alapján. "Politikánk megváltoztatására és olyan elnökre van tehát szükségünk, aki tiszta vizet önt a pohárba, és kivezeti a pártot a jelenlegi ál-koalícióból. Aki nemcsak az SZDSZ-en belül, hanem országosan ismert, tiszteletnek örvendő, jelentős vezetői tapasztalatokkal rendelkező, sokoldalúan felkészült, a párt egységét megteremteni és a nyilvánosság számára hitelesen képviselni tudó személyiség. E tulajdonságok alapján a budapesti liberálisok a párt leendő elnökének és frakcióvezetőjének a párt egykori elnökét, Kuncze Gábort javasolják" - közölték. 

Az SZDSZ holnapi országos tanácsi ülése elé időzítve nemcsak az SZDSZ fővárosi választmánya szólalt meg, hanem huszonegy liberális politikus önkritikus hangvételű elvi nyilatkozatot is közzé tett.

Kuncze Gábor SZDSZ liberálisok
Kapcsolódó cikkek