liberálisok

Leváltanák a szlovák pénzügyminisztert

Rendkívüli parlamenti ülést hívnak össze az ügyben a kormányból kivált liberálisok.
2022.09.23 Olvasási idő: 4 perc

A német liberálisok nem zárkóznak el a koalíciós tárgyalásoktól

A német liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) nem zárja ki, hogy folytassa a már megkezdett koalíciós tárgyalásokat az érintett pártokkal.
2017.11.22 Olvasási idő: 0 perc

Belharc után új miniszterelnök-helyettes Romániában

Gratiela Gavrilescu személyében új környezetvédelmi minisztert és kormányfőhelyettest nevezett ki hétfőn Klaus Iohannis román államfő, miután felmentette a tisztségeket eddig betöltő Daniel Constantint.
2017.04.03 Olvasási idő: 0 perc

Feljelenti Matolcsy Györgyöt a DK

A Demokratikus Koalíció "valótlan vagyonnyilatkozataik miatt" feljelenti Matolcsy György jegybankelnököt és Gerhardt Ferenc alelnököt, okirat-hamisítás alapos gyanújával - közölte az ellenzéki párt pénteken az MTI-vel.
2015.04.24 Olvasási idő: 0 perc

Hivatalosan is Mesterházy az Összefogás miniszterelnök-jelöltje

Az MSZP rendkívüli kongresszusán Mesterházy Attila pártelnököt választották meg egyhangúlag a baloldali összefogás kormányfő-jelöltjének. Az MSZP rendkívüli kongresszusa titkos szavazáson 99,7 százalékos többséggel az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjévé választotta Mesterházy Attila pártelnököt, és egyhangúlag jóváhagyta az összefogásról szóló, korábban meghirdetett szövetségkötést - közölte a szocialista párt szombaton az MTI-vel. A baloldali ellenzék pártvezetői január 14-én jelentették be, hogy közös listán indulnak a parlamenti választáson. Akkor azt is közölték, hogy a névsort, miniszterelnök-jelöltként Mesterházy Attila MSZP-elnök vezeti, akit Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a Liberálisokat képviselő Fodor Gábor, és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke követ. Az összefogásban részt vevő pártok vezetői akkor megállapodtak az egyéni választókerületek elosztásáról is. Az MSZP szombaton kongresszust és nagygyűlést is tart, a párt kongresszusi küldöttjei délelőtt zárt tanácskozáson tárgyalnak a baloldali összefogás közös listájáról. Az MSZP kongresszusa már októberben elfogadta a párt országgyűlési listáját. Azóta viszont a baloldali ellenzéki pártok közös lista állításáról állapodtak meg, s ebbe a szocialisták legfőbb döntéshozó fórumának is bele kell egyeznie. A választmány múlt szombaton azt javasolta, hogy az MSZP-s politikusok az őszi listaállításkor elfogadott sorrendben szerepeljenek a közös ellenzéki listán. Vagyis Mesterházy Attila és az összefogásban részt vevő pártok vezetői - Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Szabó Tímea - mögött Botka László választmányi elnök a hatodik, Tóbiás József frakcióvezető-helyettes a hetedik, Gúr Nándor alelnök a nyolcadik, Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes a kilencedik, Molnár Zsolt kampányfőnök pedig a tizedik helyen következhet. A szocialista párt, az Együtt-PM szövetség, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt megállapodása alapján a közös lista első 60 helyéből 42 illeti meg az MSZP-t. A SYMA-csarnokban megtartott kongresszus után az MSZP déltől nagygyűlést rendez a Papp László Budapest Sportarénában, ott jelentik be a kongresszus döntéseit. A gyűlésen az Orbán-kormány tevékenységét értékeli a szombat délelőtt hivatalosan is miniszterelnök-jelöltté választott Mesterházy Attila és a szocialista párt több vezetője. Beszédet mond Zoran Milanovic horvát kormányfő is. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője korábban azt közölte, hogy a rendezvényre több mint tízezer párttagot és szimpatizánst várnak.
2014.01.25 Olvasási idő: 0 perc

Itt az ellenzéki összefogás listája - nyilvános, melyik városban ki indul

Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Szabó Tímea áll a közös lista első öt helyén. A 60 fős országos listán 9 helyet kapott az Együtt-PM, a DK hatot, a Liberálisok hármat, a többi, azaz 42 hely az MSZP-é.
2014.01.14 Olvasási idő: 0 perc

Mesterházy a szövetségről: Szeretnénk Orbánt elzavarni a csudába

A szocialista párt választmánya egyhangúlag jóváhagyta az MSZP és az Együtt-PM szövetség választási megállapodását. Az MSZP nem köt együttműködést a a Demokratikus Koalícióval, a Liberálisokkal és a Magyar Szociáldemokraták Pártjával. Az Együtt-PM szerint az MSZP választmányának döntésével létrejött az ellenzéki szövetség, amellyel valódi esély nyílhat nemcsak a 2014-es kormányváltásra, hanem az azt követő jó kormányzásra is. A Fidesz szerint a baloldali megállapodás semmi jót nem jelent az embereknek.
2013.09.14 Olvasási idő: 0 perc

Kökény: amikor ésszerűsíteni próbáltunk, mutyizók voltunk

Nem látszik különbség a korábban Budapesti Egészségügyi Modell néven ismert átszervezési elképzelés és a Fidesz jelenlegi kórház-holdingos tervei között – mondta Kökény Mihály, az MSZP egészségügyi szakpolitikusa a Klubrádióban.
2010.09.02 Olvasási idő: 0 perc

LMP: meglesz az összes területi lista

Jávor Benedek listavezető-szóvivő szerint az LMP gond nélkül felállítja a területi listáit.
2010.03.16 Olvasási idő: 0 perc

Fodor, Magyar vagy Kuncze? Ki indul a liberális szavazók kegyeiért?

Az elmúlt 20 évben talán sohasem állt ugyanis ilyen távol a liberális gondolat vállalása a választóktól, illetve a pártoktól.
2010.01.06 Olvasási idő: 0 perc