Közélet

Kupa: Nagyobb fegyelmet kellett volna tartani a pártban

A Lehet Más a Politika párt nem jut okvetlenül a Centrum Párt sorsára - véli Kupa Mihály, a Centrum Párt egykori vezetője. Szerinte most nyílt tér az új pártoknak.

"Keményebbnek kellett volna lennem, nagyobb fegyelmet kellett volna tartani a pártban. Mondom ezt annak ellenére, hogy engem sokan diktátornak tartottak a politikustársaim közül. De az az igazság, hogy szétbeszélt a párt, pedig jó programunk volt.

Nem lehet, hogy az egyik politikusunk mond valamit Győrben, a másik meg két órával később az ellenkezőjét mondja Pécsett. Nézze meg az MSZP-t például. Nem ez az egyetlen ok, ami ide vezette őket, de tény, hogy most instabil a kormány. Tölgyessy Péter mondta nemrég, hogy most van tér új politikai erőknek. Egyetértek vele, kérdés, hogy kik tudják kihasználni a lehetőséget" – mondta Kupa Mihály a Népszabadságnak arra a kérdésére: van-e valami, amit megbánt a Centrum Párttal kapcsolatban.

A Lehet Más a Politikáról szólva elmondta: egy ilyen választási eredmény sokak érdeklődését tükrözi. Mint mondta, a párt most lendületet kapott. Ők a középosztály pártja, a témáik, a környezetvédelem, a család, az értelmiség helyzete a középosztályt érdeklő kérdések. És középosztály még mindig van Magyarországon. Jelentős részük most azt mondta, nem megy el szavazni - nekem is sok ilyen beszélgetésem volt -, mert nincs kire. Kupa Mihály szerint lehet középpárt az LMP-ből és nem hiszi, hogy a Centrum sorsára jutnak.

Centrum Párt LMP Lehet más a politika Tölgyessy középpárt kupa
Kapcsolódó cikkek