Közélet

Orbánnak megint sikerült meglepnie az MSZP-t

Az MSZP-frakció meglepődött Orbán Viktor Fidesz-elnök nyolcpontos javaslatán - közölte Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes szerdai sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor Fidesz-elnök szerdán jelentette be, hogy pártja levelet küld az MSZP elnökségének, amelyben világossá teszik: az európai parlamenti (EP) választást úgy értelmezik, hogy az emberek megvonták a bizalmat a szocialista párttól, ilyenkor pedig egy demokráciában ki kell írni az új választást - írta a szoljon.hu az MTI híre alapján.

A levélben számos követelést is megfogalmaz az ellenzéki párt: a parlamenti választásokig függesszék fel a privatizációs eljárásokat, vonják vissza az ingatlanadó bevezetéséről, az új polgári törvénykönyvről és a közigazgatás átszervezéséről szóló javaslatot, a külföldről felvett hitelekből ne támogassanak bankokat, állítsanak le minden átszervezést az oktatási rendszerben, vessenek véget "a bukott pártpolitikusok állami intézményekbe történő ejtőernyőztetésének", és állítsák le a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi cégének alapítási folyamatát.

Kovács Tibor szerint egy kormányzásra készülő pártnak komolyabb,  a gazdasági válság kezelésére szóló, nem pedig "furcsa" javaslatokat  kellett volna megfogalmaznia.

A Fidesz javaslatairól tételesen szólva a frakcióvezető-helyettes azt mondta: a parlament hétfőn fogadott el egy olyan törvényjavaslatot, amely kiveszi a vagyontörvényből azt a kötelezettséget, hogy kisebbségi állami tulajdonrészt értékesíteni kell. Hozzátette: a kormánynak nincs privatizációs szándéka. Mint mondta, a vagyonadó a Fidesz programjában is szerepel, ezt a javaslatot nem vonja vissza a kabinet.

kovács tibor MSZP EP-választás Orbán Viktor
Kapcsolódó cikkek