Közélet

Az SZDSZ elnökjelöltje nem támogatná tovább a Bajnai-kormányt

Elnökké választása esetén az SZDSZ ellenzéki pártként politizálna, nem támogatná tovább a Bajnai-kormányt, mivel az nem szakértői, hanem szocialista kormány – idézi a nol.hu a budapesti választmány által is támogatott elnökjelöltet, Retkes Attilát.

Retkes kifejtette: szavahihető, szerethető és gyakorlatias SZDSZ-t szeretne, amely a Deák Ferenc és Eötvös József által fémjelzett nemzeti liberalizmusra és a két világháború közötti polgári liberalizmusra építve mindenkor következetesen kiáll értékei és álláspontja mellett, hazaszerető, és egyúttal felelősséget vállal a határon túli magyarok sorsáért is - írja a lap.

Szerinte a párt jelenlegi elutasítottságának, igazi oka "az a nagyképűség és hiteltelenség" volt, ami néhány kivételtől eltekintve, az elmúlt években jellemezte az SZDSZ médiában megszólaló politikusait. Ezen a politikán gyökeresen és azonnal változtatni kell.

Szerény, tisztességes, határozott és következetes, a társadalom szélesebb csoportjai számára is elfogadható párttal, ilyen politizálással fokozatosan visszaszerezhetik az elveszett választóik és a támogatóik bizalmát.

Bajnai SZDSZ liberalizmus
Kapcsolódó cikkek