Közélet

"Az UD-hadművelet a Fideszre, a Molra és az OTP-re csapott volna le"

Az UD-hadművelet valójában nem az MDF-ről, nem is rólam szólt. A fő csapást minden jel szerint a Fideszre, az OTP-re és a Molra mérték volna, az MDF-ügy csupán mellékszál ebben a játszmában - mondta keddi sajtótájékoztatója után a Népszabadságnak az MDF-ből épp az UD-ügy kapcsán kizárt Almássy Kornél.

Az igazság a jelek szerint nem várja meg a kormányváltást, az UD-hadművelet feltételezhető kitervelői és végrehajtói lassan távoznak posztjukról - mondta kedden, sajtótájékoztatón Almássy Kornél, az MDF-ből kevéssel az UD-botrány kirobbanása után kizárt, ezért ma már független parlamenti képviselő.

Almássy emlékeztetett rá, hogy már nem Szilvásy György a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter, és szeptemberben távozik posztjáról Laborc Sándor, az NBH főigazgatója is. Almássy úgy vélte, nem tisztulhat meg sem a magyar közélet, sem a politikai elit, ha nem távoznak a hivatalukból a rendszerváltozás utáni politikatörténet eddigi legnagyobb botrányának kitervelői és végrehajtói, valamennyien - írja a Népszabadság.

A független képviselő felszólította Bajnai Gordon miniszterelnököt, hogy távolítsa el posztjáról Iváncsik Imrét, a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárt, és szólítsa fel Oszkó Péter pénzügyminisztert arra, hogy a Nemzeti Vagyonkezelőből küldjék el "a botrány elől oda menekített" Szilvásy Györgyöt. Almássy azzal érvelt Iváncsik menesztése mellett, hogy "ő volt az, aki a sajtó nyilvánossága előtt tagadta, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) felvétele került volna Dávid Ibolyához".

OTP mdf UD Zrt. Almássy Kornél Fidesz Mol
Kapcsolódó cikkek