Közélet

Bajnai nem hallgat Almássyra, nem meneszti Iváncsikot

Budai Bernadett kormányszóvivő szerint a miniszterelnök nem lát okot arra, hogy eleget tegyen Almássy Kornél kérésének. A független országgyűlési képviselő kedden beszélt arról, hogy Bajnai Gordonnak menesztenie kell Iváncsik Imrét, a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárt.

Almássy Kornél sajtótájékoztatóján azt mondta: az UD Zrt. elleni "hadművelet" ügyének feltételezett kitervelői és végrehajtói  lassan távoznak a posztjukról, ugyanakkor vannak még, akik a  helyükön maradtak - mondta sajtótájékoztatóján 

Hozzátette: Bajnai Gordon miniszterelnöknek ezért menesztenie  kell Iváncsik Imrét, a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárt,  de Szilvásy Györgyöt is a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő éléről,  továbbá el kell érnie, hogy az MSZP ne nyújtson politikai menedéket  "a mentelmi jog mögé bújó" Herényi Károlynak és Dávid Ibolyának - számol be a heol.hu az MTI alapján.



Almássy Kornél úgy fogalmazott: "Dávid Ibolya, az MDF elnöke  elgondolkodhatna, hogy amíg néhány éve az egyik legismertebb  magyarországi politikusként emlegették, addig ma már mint  köztörvényes bűncselekményekkel vádolt bűnözőként beszélnek róla  igen sokan".

A volt MDF-es politikus szerint Iváncsik Imrének azért is  távoznia kell posztjáról, mert ő volt az, aki a média nyilvánossága  előtt tagadta, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) felvétele  került Dávid Ibolyához. Ezt a felvételt azután az MDF elnöke az ő  megzsarolására használta fel - tette hozzá Almássy Kornél.

Felidézte: a Legfőbb Ügyészség már tavaly novemberben  megállapította, hogy senki sem figyelte meg Dávid Ibolyát, "ő  viszont rendelkezett lehallgatott telefonbeszélgetést tartalmazó  CD-vel, amit jogellenesen használt fel".

Az UD Zrt. ügye tavaly ősszel robbant ki. Szeptember 12-én több  napilap arról számolt be, hogy a cég ellen előző nap nyomozást  indított az NBH. Ugyanezen a napon Dávid Ibolya, az MDF elnöke  sajtótájékoztatón jelentette be: a birtokába került hangfelvétel  szerint több egykori és jelenlegi politikus is érintett lehet az ő  személyére vonatkozó adatgyűjtésben. Az MDF elnöke e legfőbb  ügyésztől és az Nemzeti Nyomozóirodától is soron kívül vizsgálatot  kért, amelyet a Fővárosi Főügyészség később elutasított.

Bajnai Gordon Dávid Ibolya UD Zrt. Almássy Kornél
Kapcsolódó cikkek