Közélet

Cybertámadást indított Észak-Korea az USA és szomszédja ellen

A Dél-koreai illetékesek szerint a kommunista ország a mögött a cybertámadás mögött, amely tizenegy állami intézmény, köztük a védelmi minisztérium és az elnöki rezidencia rendszerét is megbénította.

A Dél-koreai információbiztonsági ügynökség mai közlése szerint tizenegy helyi és tizenegy amerikai weboldalt érintettek a támadások. A nemzeti hírszerzést irányító szervezet illetékesei pedig egy informátor szerint ma jogászokkal közölték: véleményük szerint Észak-koreai szimpatizánsok állnak az akció mögött – jelenti az AP.

 

A kémszervezetet vezető Nemzeti Hírszerzési Szolgálat nem erősítette meg az értesülést. Egy korábbi hivatalos közlés szerint 12 ezer Dél-koreai és 8 ezer tengerentúli számítógép esett a támadás áldozatául. Az illetékes ügynökség véleménye szerint a hackertámadás magas szintű szervezettsége az állam részvételére utal. Dél-Korea és az Egyesült Államok közösen vizsgálja ki az eseteket.

Az Egyesült Államokban a Titkosszolgálat, a Pénzügyminisztérium, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) és a Közlekedési Minisztérium weboldalát bénította meg a hackerek akciója. A név nélkül nyilatkozó illetékesek szerint az a tény, hogy a "denial of service" típusú támadás megindítását követő harmadik napon is érzékelhetőek hibák, azt mutatja, hogy szokatlanul fejlett és tartós akcióról van szó.

hírszerzés Korea kém hacker cybertámadás
Kapcsolódó cikkek