Közélet

Félmilliárdért zsarolják Hunvald feleségét

Csaknem félmilliárd forintot kér egy zsaroló az erzsébetvárosi ingatlanpanama miatt előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György polgármester feleségétől.

Az illető azzal fenyeget, hogy az MSZP-s politikusra terhelő adatokat, fényképeket és hangfelvételeket hoz nyilvánosságra - tudta meg a Népszava.

"Tönkre leszel téve te is, a férjed pedig tíz évig ki sem jön a börtönből" - írta először három hete küldött levelében az ismeretlen, aki másfél millió eurót kért hallgatásáért. Pontosabban - levele szerint - csak visszakéri a pénzt, mert ennyit csalt ki tőle korábban Hunvald - nyilatkozta a Népszavának a polgármester ügyvédje. Sebes Péter szerint ez hazugság, ezért nem is fizettek az illetőnek, aki azóta újra üzent Hunvald feleségének - számol be a Hírszerző az MTI alapján.

A napilap úgy tudja, az ügyet a főügyészség nem kapcsolta a jelenleg is tartó nyomozáshoz, hanem zsarolás helyett önbíráskodásnak minősítette, majd továbbította a feljelentést a keszthelyi városi rendőrkapitányságnak. Az első zsaroló levél ugyanis annak a keszthelyi háznak a postaládájában landolt, amelyet szerdán a Magyar Hírlap címoldalán mutatott be, mint Hunvald "luxusvilláját" - olvasható a Népszava csütörtöki számában.

Hunvald György ingatlanpanama feleség zsaroló
Kapcsolódó cikkek