Közélet

Fodor: "Valamit nagyon elrontottunk!"

A párt leköszönő elnöke vasárnap úgy fogalmazott: a feladat terhe akkora, hogy nem bír el további politikai játszmákat, belháborút, spekulációt, obstrukciót és rosszindulatot.

Fodor Gábor hangsúlyozta: esélyt kell adni azoknak, akikben van kellő energia, erő, elszánás arra, hogy megpróbálják az SZDSZ-t feltámasztani. Mint mondta, ez a meggyőződés vezette el oda, hogy lemondjon képviselői mandátumáról, mert meg kell adni az esélyt az új elnöknek, hogy a támogatói segítségével változtatni tudjon - közölte a Klubrádió weboldala.

Úgy fogalmazott: nincs benne indulat, csak elkeseredettség és szomorúság. Kiemelte: mély válságban van a köztársaság és az SZDSZ. Az ország válságának tünete a Jobbik 15 százalékos eredménye, és erős figyelmeztető jel az is, hogy a Fidesznek hatvanszázalékos a támogatottsága. "Valami nagyon elromlott Magyarországon, valamit nagyon elrontottunk" - jelentette ki.

Fodor Gábor úgy látja, a szélsőjobb azért tudta megtámadni és bekebelezni a köztársaságot, mert a mérsékelt erők felélték maradék hitelüket. A Jobbik és a Fidesz azért tud sikeres lenni, mert a szocialisták és a szabad demokraták hibát hibára, ámítást ámításra halmoztak - vélekedett, hozzátéve: kudarcot vallottak a roma integráció területén. Szavai szerint a gazdasági populizmus azért hoz szavazókat az ellenzéknek, mert a koalíció elhibázott gazdaságpolitikája súlyosbította a válság hatásait.

"A rend jelszava azért hangzik olyan szépnek a választók számára, mert politikai bizonytalanságba taszítottuk az országot" - hangoztatta az SZDSZ elnöke.

Az SZDSZ válságáról azt mondta: ezt jól mutatja az EP-választásokon elért eredmény, amely elnökként az ő felelőssége is. Politikai súlyával tisztában vagyok, ezért távozom az elnöki székből. A bírálatot, kritikát elfogadom - mondta.

EP-választások Fodor Gábor SZDSZ-ügyek
Kapcsolódó cikkek