Közélet

"Földönfutóvá tettetek 800 ezer devizahitelest!" - Karsai a bankok ellen tüntet

A Dél-békési kistérség számos településéről érkeztek tüntetők a mezőkovácsházi Kereskedelmi és Hitelbank elé a Karsai József által szervezett megmozdulásra.

A résztvevők főleg idős emberek voltak, tábláikon több hasonló tartalmú üzenet közt olvasható volt például: "Jól működő kisvállalkozások 10 ezreit viszitek lejtőre, mi nem kérjük, hanem követeljük a tényleges banki magatartást. Földönfutóvá tettetek 800 000 devizahitelest. 90 nap múlva minden külföldi bank előtt demonstrálni fog a nép." - írta helyszíni tudósításában a beol.hu.

A résztvevők főleg idős emberek voltak, akik hangsúlyozták, fiaik és unokáik helyett jöttek el, akik azért vannak most napszámban többek között, hogy fizetni tudják a megemelkedett hiteleiket és megéljenek.

Karsai József a sajtónak is átadott közleményét bevitte a bank helyi fiókjának vezetőjéhez, aki nem vette át a petíciót.

Karsai miután kijött a következőket mondta a demonstrálóknak: – "Hihetetlen dolog történt, azt mondta a vezető, hogy ez csak egy fiók, ezért nem veszi át. Ilyen még nem fordult elő az országban, figyelmeztettem, ezért le is válthatják. Karsai hozzátette, így szarják le 8 millió ember fejét."

hitelek karsai józsef lakáshitelek devizahitelek
Kapcsolódó cikkek