Közélet

Hatalmas vihar Budapesten, fotók! Hol tart most, nézze meg

A viharjelzéseket sokan a fürdőzők közül semmisnek tekintették, a mentők szedték ki őket a Balatonból és a Velencei tóból. A fővárosban számos helyen fennakadás volt.

Jelenleg a zivatarrendszer a Duna-Tisza-közén helyezkedik el, és Pest megye és Bács-Kiskun-megye vonalában halad tovább keletre.

A zivatarok hevesebb része fél-egy órát tart egy-egy régióban, mögötte a Dunántúlon előfordulnak még záporesők, zivatarok, a front mögötti észak-nyugatira forduló szelet 60-80 kilométer/órás széllökések kísérik - tette még hozzá.

Pestszentlőrincen 109 kilométer/órás erejű szelet is regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Duna-Tisza-közén lévő egyes állomásokon pedig 110 kilométer/órás szélrohamokat mértek.

Ferihegy fél órán keresztül nem fogadott és nem indított gépeket a légikikötő - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője.

Több villamos, busz és troli vonalán is fennakadás volt Budapesten - közölte  a BKV fődiszpécsere, Herczog Zoltán.

Budapest egyes részein emellett átmeneti, fél-egy órás áramkimaradást is okozott a vihar.

Fonyódon 104 kilométer/órás, Balatonfüreden pedig 90 kilométer/órás széllökést mért a meteorológiai szolgálat, egyes településekről pedig jégesőt, s mintegy három centiméter átmérőjű jégdarabokat jelentettek.

Mint korábban beszámoltunk róla, a vízimentők és a vízirendészek több mint 20 hajóval terelték ki a Balatonból a fürdőzőket, horgászokat és hajókat.

Erős széllel érkezett az ország nyugati részén végigsöprő vihar a Velencei-tóhoz is; a gárdonyi vízirendőrök még a szakadó eső előtt 21 fürdőzőt és vízibiciklist segítettek a partra.

Budapesti vihar - Galéria itt!

Hol tart a vihar?


[enews_gallery id='259622']

vihar Budapest repülő szél Hardy
Kapcsolódó cikkek