Közélet

"Kiretusálták" Gyurcsányt

Kiretusálták Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök fotóit A szegedi nagyárvíz képeskönyve című, a polgármesteri hivatal gondozásában megjelent könyv javított és bővített kiadásából - írja a 168 Óra című hetilapban megjelent jegyzetében Mester Ákos főszerkesztő.

Az "Ideje van az árulásnak" címmel megjelent cikk megjegyzi: a szegedi könyv 257. oldaláról eltűnt az a 2006. évi árvíz idején készült fotó, amelyen Botka László szegedi polgármester együtt volt látható Gyurcsány Ferenccel - helyébe az Európa Tanács díjáról készült fotó került.

A könyv kiadását szervező Kerek Attila, a szegedi polgármesteri hivatal rendezvény- és protokoll-tanácsadója a Népszabadság megkeresésére elmondta: az újabb kiadást, amelyből Gyurcsány fotói hiányoznak, az idén Szegeden érettségiző 2500 középiskolásnak nyomtatták, útravalóul, ajándékba. 

A változás oka, hogy az újabb kiadásban "már láthatók azok a friss felvételek is, amelyek a nagy árvíz 130. évfordulója alkalmából rendezett ifjúsági felvonuláson készültek".

mester ákos Gyurcsány kerek attila A szegedi nagyárvíz Botka kiretusál
Kapcsolódó cikkek