Közélet

Lamperth nem hagyta szó nélkül Gyenesei félreszavazását

Levélben arra kéri az MSZP Somogy megyei országgyűlési képviselőcsoportja Gyenesei István miniszterelnöki megbízottat, hogy tisztázza viszonyát a kormánnyal és a szocialista országgyűlési képviselőcsoporttal.

Ezt Lamperth Mónika, Kaposvár országgyűlési képviselője jelentette be csütörtökön azon a sajtótájékoztatón, melyet Kolber István országgyűlési képviselővel közösen tartott Kaposváron - írta a sonline.hu.

Lamperth Mónika azzal indokolta a párt somogyi képviselőinek kezdeményezését, hogy Gyenesei István azzal egyidőben, amikor bejelentette: miniszterelnöki megbízott lett júliustól, azt is hozzátette: nem támogatja a kormányt fontos döntéseiben. Ha valaki elfogad egy megbízatást – mondta Lamperth Mónika –, azzal erkölcsi kötelezettsége, hogy támogassa azt a kormányfőt, akitől a megbízatást kapta.

Lamperth Mónika azt kéri számon rajtam, hogy június 29-én miért nem szavaztam meg fontos döntéseket – reagált megkeresésünkre Gyenesei István. – Az egyes napirendeknél önállóan döntöttem el, hogy miként szavazok. Volt amit támogattam, volt amikor tartózkodtam, s olyan is, amit elutasítottam. Ahogyan a lelkiismeretem szerint a legjobbnak tartottam. Nem ismer engem, aki úgy gondolja, hogy a szavazatomat meg lehet vásárolni. Ám a miniszterelnököt sem ismeri, aki úgy gondolja: amikor nekem megbízást adott, azt feltételekhez kötötte.

Függetlenségemet nem adtam fel, nem is kellett feladnom. Ez a megbízatás szakmai jellegű, nem jelent kormányzati tisztséget. Egyébként azért tart ott a szocialista párt, ahol tart, mert néhányan úgy gondolkodnak közülük, mint Lamperth Mónika.

Gyenesei István vagyonadó Lamperth Mónika bajnai-csomag
Kapcsolódó cikkek