Közélet

Nézze meg a listát! Őket rúgják ki Bajnaiék

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a Heti Válasz Online rendelkezésére bocsátotta az állami vállalatok igazgatóságából vagy felügyelőbizottságából visszahívott tisztségviselők teljes listáját.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács 2007 végén határozatban törölte hét cég igazgatóságát, további négy vállalat esetében pedig tavaly szüntették meg a testületet - vagyis ezek az igazgatóság-felszámolások nem a mostani létszám-racionalizálás részei.

Az érintett 86 vállalattól elbocsátandó emberek névsora elérhető itt.

A legismertebb közülük Kóródi Mária volt környezetvédelmi miniszter, illetve a Szilvásy György extitokminiszter jobbkezeként jegyzett Rákosi Ferenc, a pákozdi földügyben vádlott Benedek Fülöp.

Kodela nem elítéltje a Kulcsár-ügynek

A Heti Válasz Online felsorolásában szerepel Kodela László neve is, akit a hírportál a Kulcsár-ügy elítéltjének nevezett meg. A VG Online is így idézte a Heti Válasz Online cikkét. Ezzel kapcsolatban a Magyar Közlönykiadó az alábbi helyreigazítást juttatta el szerkesztőségünkhöz, amit szó szerint idézünk: "Kodela Lászlót a Kulcsár-féle büntetőperben nem vádolták meg és egyébként a Kulcsár-ügy jelenleg még folyamatban van. A valóságban Kulcsár Attila elsikkasztotta Kodela László befektetéseit, majd a brókerbotrány kirobbanása előtt kárpótolta a veszteségekért, amely magatartás a politikai ügyészség szerint adócsalásnak minősült. És ebben az ügyben a végső szót a Legfelsőbb Bíróság mondja ki."

szilvásy kóródi mária kirúgás rákosi ferenc
Kapcsolódó cikkek