Közélet

Nyári tábor rászoruló gyermekeknek

Jelképes összegért nyaralhatnak a Balaton parton a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok

Idén is közel száz szociálisan hátrányos helyzetű gyermeknek biztosít jelképes összegért Balaton parti nyaralási lehetőséget a Minyata Közhasznú Egyesület. Ez évben a tábort július 6-13 között rendezik meg Káptalanfüreden, a nehéz anyagi körülményekben élő fiatalok ötezer forintért vehetnek rajta részt.

A táborozók 8-12 éves korú gyermekek, akik az első nap 8-9 fős csoportokba szerveződnek, minden csoportra külön felnőtt felügyel, nagyrészt pedagógus vagy szociális munkás végzettségű, vagy olyan egyetemista, főiskolás, aki most készül ezekre a pályákra.

A táborban napi négyszeri étkezést biztosítanak a gyerekeknek, valamint a strandon a lehetőségeikhez képest üdítőt, lángost, jégkását, fagylaltot és palacsintát vásárolnak.

A balatoni fürdőzés a legkedvesebb program, de ezen kívül szerveznek sportversenyeket (futball, tollaslabda, kosárlabda, pingpong, strandlabda, sakk), tábori diszkót, kézműves foglalkozásokat (gyöngyfűzést, papírhajtogatást, agyagfestést, fonálfonást), valamint szellemi vetélkedőke. Kulturális programként a gyerekek megtekintik a közeli látnivalókat, érdekességeket.

Állandó program a minden héten megrendezett éjszakai „Rókavadászat”, valamint a „Vidámpark”, felfújható gyermek- (légvár, óriás csúszda, ugráló, élő csocsó), és logikai-játékokkal. A csoportok a tábor során együtt versenyeznek a különféle szellemi és fizikai vetélkedőkön, („Ki-mit-tud”, „Most mutasd meg”, „Állatkert”, „Akadályverseny”, vízi sorverseny), és a legszebb szoba által kiérdemelt „Aranylapát” díjért.

 A táborozás előtt, a kedvezményes táborozási hozzájárulás befizetésekor a szülők és a táborozó gyerekek találkozhatnak a csoportvezetőkkel és a táborvezetővel, megismerkedhetnek velük, feltehetik kérdéseiket a táborral kapcsolatban, illetve elmondhatják a gyerekekre vonatkozó információkat.

táborozás rászorulók nyári tábor
Kapcsolódó cikkek