Közélet

Összecsapás a magyar-román meccs után. Könnygázt is bevetettek

A magyar szurkolók az Újpest 2-1-es veresége után megkíséreltek rátámadni a vendég román szurkolókra.

Öt magyar szurkolót és egy román drukkert állítottak elő az Újpest és román Steaua focicsapat találkozója előtt – mondta Tafferner Éva a BRFK szóvivője az ATV.hu weoldal szerint.

A szóvivő azt mondta, a rendőrség nemzetiségtől függetlenül csak szigorú ellenőrzés mellett engedte be a szurkolókat a stadionba, a helyszínen fokozott a rendőri készenlét. A két csapat múlt héten már játszott egymás ellen, akkor a román csapat szurkolói egy transzparenssel sértették meg a magyarokat.

A meccs békésen - majdnem tízezer néző előtt - kezdődött, a drukkerek cigányozással és “büdösrománozással” és pár petárdával indítottak.

A félidőben lett botrány, akkor a román szektort a magyarok petárdákkal, füstbombákkal kezdték lőni - többen megsérültek -, a rendőrök ezt nem tudták megakadályozni. A románok kitörtek a szektorukból, rendőrök megfékezték őket, a meccs 10 perc kényszerszünet után, gól nélkül folytatódott.

A meccset 2-1-re a román csapat nyerte, az összesítésben így a Steaua 4-1 es gólaránnyal jutott tovább.

A meccs lefújása után néhány perccel a távozó nézők egy része minden előjel nélkül lerohant a B szektor lépcsőjén, kidöntötte az ott felállított korlátot, hogy így jusson a stadiont elhagyó vendégszurkolók közelébe. A rendőri alakulatok felsorakoztak velük szemben, megpróbálták visszaszorítani őket. A rendőrök felé görögtüzek, lécdarabok, szotyis zacskók, poharak repültek, ők könnygázzal szorították hátra a megvadult fanatikusokat. Néhány perc alatt hátraszorították a drukkereket a kijáratig, majd a rendfenntartó alakulatok két helyen is lezárták a kivezető utat, míg a nézők a csapat műfüves pályáján keresztül elhagyták a stadiont - írta az index.hu internetes oldal az MTI cikke alapján.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek