Közélet

Somogyi véletlenül hallgatta Dávid lakásán a titkos felvételt

Szóba sem kerülhet, hogy a CD-ügyben gyanúsított legyek - nyilatkozta a Népszabadságnak Somogyi Zoltán. A Political Capital távozó vezetője - mint mondta - nem hagyja cserben Dávid Ibolyát.

Mire gondolt tavaly szeptember 11-én, amikor Dávid Ibolya lakásán meghallgatták azt a bizonyos CD-t? – tette fel a kérdést a Népszabadság Somogyi Zoltánnak, Dávid Ibolya tanácsadójának.

A Political Capital távozó vezetője erre úgy válaszolt: "Ez egy véletlen szituáció volt. Dávid Ibolya egyedül nem tudta a felvételt meghallgatni, technikai okok miatt. Nálam viszont volt laptop. Először igazából nem értettem semmit, a "szereplőket" sem. Arra gondoltam, hogy ez nagyon furcsa. Miután egyértelművé vált, hogy a felvételen szereplők Dávid Ibolyával szemben akarnak fellépni, nyilvánvaló volt, hogy ez egy politikai helyzet, s politikailag kell kezelni."

A politikai vitákat a nyilvánosság előtt kell megvívni... De a mi beszélgetésünk Dávid Ibolyával soha nem szólt arról, hogy bármit is törvénytelenül kellene tenni – reagált a kérdésre: ő javasolta-e Dávid Ibolyának a felvétel nyilvánosságra hozását. Mint mondta,  a mellett volta, hogy ha már hozzá került a CD, ismertesse a nyilvánossággal. Nem a hangfelvételt, hanem azt a botrányt, ami mögötte volt.

Nem kívánom, pláne egy ilyen helyzetben cserbenhagyni, csak mert úgy kényelmesebb lenne. Ugyanakkor hiszek is az igazában – mondta Somogyi arra a felvetésre, hogy lemond-e tanácsadói posztjáról Dávid Ibolya mellett.

Hozzátette: hogy hová fajult ez az ügy, jól mutatja, hogy az a Demeter Ervin volt fideszes titkosszolgálati miniszter lép fel Laborc Sándorral szemben, s követeli Gyurcsány Ferenc, Draskovics Tibor megbüntetését is, aki Laborc Sándor külföldi, moszkvai utazásaival kapcsolatosan kért információkat az UD Zrt.-től. Úgy tűnik, a Fideszen és a Jobbikon kívül nemigen "működik" más párt az országban, így ők mindent megengedhetnek maguknak, semmiben nincs számukra kockázat. A szocialisták nem nagyon védik meg saját politikai álláspontjukat, mintha nem is lenne nekik ilyen.

Somogyi felvétel CD Dávid Ibolya tanácsadó political capital
Kapcsolódó cikkek