Közélet

Szili sajnálja, hogy senki nem hívta – Uniós helyre "hajt"?

A napokban találkozik Szili Katalin és Lendvai Ildikó, hogy pontosítsák, milyen feladatmegosztásban tud csatlakozni a választási felkészüléshez a házelnöki tisztéről lemondó politikus.

Sajnálatosnak nevezte a köztévének adott nyilatkozatában Szili Katalin, hogy a házelnöki posztról való lemondásának bejelentése óta "senki fel sem hívta" azzal kapcsolatban, hogy mit és hogyan tegyen a párt érdekében – írja a Népszabadság.

"Ebben mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolnia" - tette hozzá. Lendvai Ildikó pártelnök a Népszabadságnak azt mondta: az MSZP-nek nagy szüksége van Szili Katalin felszabaduló energiáira, népszerűségére. "Ezért már a kongresszuson megbeszéltük, hogy a napokban találkozunk, és pontosítjuk, milyen feladatmegosztásban csatlakozna a választási előkészületekhez" - tette hozzá.

Szilivel kapcsolatban időközben egymástól független pártbéli források is megjegyezték, hogy "vélhetően az uniós biztosi helyre hajt". Mint ismert, az EU kormányában Magyarországnak egy biztosi mandátuma van (a posztot most Kovács László tölti be), amelyre ősszel javasolhat személyt Bajnai Gordon miniszterelnök.

lemondás MSZP házelnök Szili Lendvai
Kapcsolódó cikkek