Közélet

Tálas: "A Jobbik szimpatikus lehet az iráni vezetésnek"

A Jobbik Izrael-ellenes nézetei rokonszenvesek lehetnek az iráni vezetésnek, de ebből nem következik közvetlen kapcsolat – mondta a 168óra.hu kérdésére Tálas Péter a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának vezetője

Tálas a lap felvetésére reagálva elmondta: nem zárható ki, hogy a szélsőjobb ügyleteit politikai okokból eltussolják, mint ahogy az Orbán kormány Király B. Izabella ügyét. 

Róla 2000-ben olyan hírek kaptak szárnyra, hogy Szaddám Huszeintől kapott támogatást a magyar szkinhedmozgalom szervezésére. „Csakhogy ezek mítoszok mindaddig, amíg nem bizonyíthatóak” – tette hozzá.

Tálas lehetségesnek tartja, hogy a szélsőségesek beépülnek a rendvédelembe, de a kiszűrésük elsősorban a rendőrség személyzeti politikájának a feladata. Szerinte botorság a Jobbikot a Hezbollahhoz vagy a Hamaszhoz mérni.

"Régóta verbális polgárháború folyik a pártok között. Akik a Jobbikra szavaztak, nem a terrorizmusra adták a voksukat, még csak nem is a Jobbikhoz kapcsolható gárdák és őrseregek radikalizmusára, inkább csak a primitív populizmusnak ültek fel" - szögezte le.

Tálas Péter Hezbollah Jobbik Magyarok Nyilai
Kapcsolódó cikkek