Közélet

Tölgyessy: Az SZDSZ rettenetes bajban van - Új párt alakul?

Tölgyessy Péter a szabaddemokraták helyzetéről az MR1-Kossuth Rádióban úgy vélte, hogy a párt igen nagy bajban van. Az SZDSZ mindig tudott szépeket és nagyokat mondani - fogalmazott -, ezt régóta hallani tőlük, de nem nagyon van már idő a tettekre.

Az SZDSZ rettenetes bajban van, főleg a hit veszett ki - nem csak az SZDSZ politikusaiból, hanem főleg a közönségükből, hogy az SZDSZ-t át lehet segíteni az öt százalékon. A hétvégi tanácskozáson csekély volt a valóságos tét – mondta a politológus.

Már csak azért is, mert a régi nagyok, az ismert nagy hatású vezetők közül Fodor Gáborék jobbára kihúzódtak a pártból, egy-egy nyilatkozat körülöttük szinte sejtette, hogy egy új párt alakítását fontolgatják, most pedig egyikük -másikuk le is mond majd a parlamenti mandátumáról.

Kóka János, és a régi nagyok másik fele ott ül a frakcióban, és megszavazta a kormány összes előterjesztését, de minden mozdulatukon látszik, hogy nem hisznek az SZDSZ jövőjében, és ódzkodtak is minden felelősségvállalástól – vélte Tölgyessy Péter.

Kuncze Gábor, a párt legklasszikusabb képviselője ott sem volt ezen a küldöttgyűlésen a hírek szerint, Demszky Gábor pedig láthatóan szeretné, ha valami maradna az SZDSZ-ből, ha más nem, akkor egy kis budapesti párt. Budapesten az SZDSZ nem esélytelen arra, hogy átlépje az öt százalékot. Ennyi a mozgástér.

SZDSZ Demszky Tölgyessy Kóka Kuncze Fodor
Kapcsolódó cikkek