Közélet

Újabb információ Massáról: egy héten belül hazamehet

Orvosa szerint egy héten belül hazatérhet Felipe Massa, aki a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet.

"Mivel egyelőre problémamentesen zajlik a rehabilitációja, akár egy héten belül otthon lehet" - nyilatkozta hétfőn a globo.com  brazil hírportálnak Dino Altmann, aki valószínűleg a pilóta  monte-carlói lakhelyére gondolt.

A dpa német hírügynökség szerint előfordulhat, hogy a 28 éves  versenyzőt előbb Párizsba szállítják Budapestről dr. Gerard Saillant  klinikájára - írja a szoljon.hu az MTI alapján. A francia orvos korábban olyan sztársportolókat kezelt,  mint Michael Schumacher vagy Ronaldo.Massa édesapja, Luis Antonio kifejtette, hogy ha ilyen ütemben  javul fia állapota, akkor két napon belül elhagyhatja az intenzív  osztályt, bár sérült bal szemét még mindig nem tudja kinyitni.

A  pilóta - akit hétfőn vették le a lélegeztetőgépről, és már  beszélt is családjával - a Magyar Nagydíj szombat délutáni  időmérőjén szenvedett balesetet: az előtte haladó Rubens Barrichello  autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás  sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be  az Állami Egészségügyi Központ intenzív osztályára, ahol még aznap  megoperálták.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek