Közélet

Újabb részletek az illegális őssejtbeültetési ügyről - Őrizetben Seffer István

Néhány perces sajtótájékoztatón utasította el szerdán a kaposvári Seffer-Renner Magánklinika érintettségét az illegális őssejtbeültetés ügyében Seffer Tibor igazgató. Azt ugyanakkor elismerte, hogy testvére, Seffer István plasztikai sebész a Nemzeti Nyomozó Iroda által hétfőn a fővárosban elfogott négy személy között van - számol be a sonline.hu.

– Hiszem, hogy bátyám ártatlan. Ő orvos, és semmiféle tevékenységet, ami tiltott vagy bűnös lenne, nem végzett – hangsúlyozta kérdésre válaszolva az események súlya alatt láthatóan megrendült Seffer Tibor.

Seffer Tibor hangsúlyozta: a nemzetközi hírű, 1992-ben tudomása szerint hazánkban elsőként alapított magánklinika minden – döntően sebészeti, plasztikai sebészeti – tevékenysége engedéllyel folyik. Az IRM laboratóriumába nem volt bejárásuk, így az ottani munkáról nem is lehetett tudomásuk, tette hozzá az igazgató.

Seffer Tibor sajtótájékoztatójáról itt láthat videót

A Nemzeti Nyomozó Iroda által illegális őssejtbeültetés miatt hétfőn a fővárosban őrizetbe vett orvosok egyike a sonline.hu információi szerint Yuliy Baltaytis professzor. Az őssejtkutatással foglalkozó ukrán származású, amerikai intézetben dolgozó tudós részt vett az IRM Zrt kutatólaboratóriumának avatásán a kaposvári Seffer-klinikán 2007-ben. Azóta együtt dolgoztak a preklinikai munkában, és várták a terápiás engedélyt.

őssejtbeültetés Seffer klinika
Kapcsolódó cikkek