Közélet

2,3 a rendőrnek jelentkezők tanulmányi átlaga - Trükkök kellenek a statisztikához

A kormány nem reagált időben azokra a jelzésekre, amelyek előrevetítették a cigányság helyzetének drámai romlását s a többségi és a kisebbségi társadalom közti feszültség kezelhetetlenné válását – jelentette ki a Heti Válasznak Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere.

Az Országgyűlés rendészeti bizottságának fideszes elnöke szerint az emberek kételkednek a rendőrség alkalmasságában és hitelességében, és még inkább a rendészeti miniszterében. „Teljesen abszurd. A szakembereknek a legnagyobb biztonságban, abban a tudatban kellene tenni a dolgukat, hogy a feladatot szabó kormányzati politikusok kiállnak értük. Ehelyett fordított a helyzet. De ez csak a felszín. Az elmúlt két évben nyolcezer rendőr hagyta el a pályát” – mondta.

Lázár a lapnak kifejtette: a bűnügyes állományban kevés olyan ember maradt, aki egy sorozatgyilkosság megoldásához kellő fölkészültséggel rendelkezik. „A rendészeti szakközépiskolába jelentkezők tanulmányi átlaga 2,3, egy járőr fizetése 80-90 ezer forint. Amíg a rendőri pálya nem lesz középegzisztencia, addig a rendőrséget csak a statisztikákban, trükkökkel lehet megerősíteni”

Hódmezővásárhely polgármestere szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal pedig egyenesen működésképtelen. „A megyei rendőrkapitányságokat végigjárva az volt a tapasztalatom, hogy maga az NBH a rendőrség felderítőmunkájából táplálkozik, mert nincsenek saját információs bázisai” – hangsúlyozta.

cigányság rendőrség Draskovics Lázár János NBH Kisléta
Kapcsolódó cikkek