Közélet

Draskovics: "Nem mozgatom bábuként a rendőröket"

Nem ismerem, mi történik Polgáron úgyhogy nem lenne jó negatívat mondani a kezdeményezésről, de mivel a seriff jogi értelemben nem létezik, nem biztos hogy ez a megoldás – kommentálta Draskovics Tibor rendészeti miniszter a polgári szocialista polgármester javaslatát, miszerint a településen egy nyugalmazott rendőr, afféle seriff őrizhetné a rendet.

Draskovics Tibor a közszolgálati televízió reggeli műsorában elmondta, példátlan és üdítő egyetértés volt a jogalkotók és a politika oldaláról is a nácitüntetés megítélésében, ez tette lehetővé, hogy végül betiltsák a rendezvényt.

Nincs kétségem afelől hogy meglesz a kislétai gyilkos, hiszen a rendőrség nagy erővel nyomoz – mondta a műsorban, majd hozzátette, nem állítaná hogy ez a közeljövőben lesz.

A kormányt a sajtó szereti átalakítani, de ez nem egy komoly hír – cáfolta választások előtti távozásának hírét a miniszter. A Tettrekész rendőri szakszervezet vádjait, miszerint bábuként mozgatná a rendőri vezetőket, visszautasítva kijelentette: ezt gyerekség feltételezni, erre sem szándék, sem lehetőség nincsen.

rendészeti miniszter seriff Draskovics
Kapcsolódó cikkek