Közélet

„Soha ilyen rosszul nem működött az NBH”

„A miniszterelnöknek egyeztetnie kellene az ellenzéki pártokkal, mert soha ilyen rosszul nem működött még a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH)” – hangoztatta Gulyás József.

A liberális politikus azokra a világhálón megjelent hírekre reagált, melyek szerint az egyik gyanúsított, K. István Zoltán megfigyelését éppen akkor szüntette meg nemzetbiztonsági szolgálat, amikor az fegyvervásárlásába kezdett, majd Tarnabodon elkezdődtek a romák elleni támadások. Egy másik gyanúsított, Cs. István állítólag korábban a Katonai Biztonsági Hivatal „titkos kapcsolata” volt, míg K. Árpád egy izraeli kibucban dolgozott.

Gulyás szerint a világhálóra került írásos anyagok vélhetően olyan szövegekből, információkból építkeznek, amelyek tartalmaznak valós elemeket.

Tóth Károly, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista tagja szerint a „kiszivárgott információk” rossz fényt vetnek az NBH-ra. Ha onnan kerültek ki, a hivatalnak meg kell állapítania, hogy a szóban forgó anyag náluk készült-e. A Magyar Nemzet értesülései szerint a kiszivárgott iratok miatt belső vizsgálatot rendeltek el az NBH-nál.

ngh Gulyás József titkosszolgálat
Kapcsolódó cikkek