Közélet

Vizsgálat indult a Nyírőben az őssejt-ügy miatt

Vizsgálatot rendelt a fővárosi Nyírő Gyula Kórház főigazgatója, hogy megtudja: pontosan mi történt abban a tömbben, amit egy magáncégnek adtak bérbe, s ahol hétfőn elfogták az illegális őssejt-beültetéssel gyanúsítottakat - írja a Népszabadság.

Az ÁNTSZ szerint nem volt engedélye a kórháznak arra, hogy a területén őssejt-beültetést vagy magzati abortumot gyűjtsenek. A beavatkozásokhoz a marcali és a nagyatádi kórházból is gyűjtöttek abortumot - számol be a klubradio.hu az MTI alapján.

A Népszabadság felidézi, hogy a Nyírő Gyula Kórház főigazgatója és az intézmény területén működő Róbert Károly Körúti Egészségügyi Szolgáltató Kft. is elhatárolódott a történtektől. A kórház a bérlőjére, a bérlő a kórház orvos-igazgatójára hárítja a felelősséget. A magáncég közleménye szerint intézetükben őssejt-kezelés soha nem zajlott, a négy ember letartóztatásával végződő "orvosi beavatkozást" is a Nyírő Gyula Kórház orvos-igazgatója rendelte el.

Az ügy pikantériája, hogy az orvos-igazgató - a Népszabadság információja szerint - az őssejt-terápiára készülőkkel együtt, a letartóztatás helyszínén volt.

vizsgálat Nyírő Gyula Kórház illegális őssejt beültetés
Kapcsolódó cikkek