Közélet

Botrány az MSZP-ben: puccs készül? Rendkívüli tanácskozás lesz

A fővárosi elnökség elnökség ellenáll: rendkívüli párttanácsülést hívott össze a vezetés ellen indult belső szervezkedések miatt.

Megkezdte a választási felkészülést az MSZP fővárosi szervezete. Nemsokára kétnapos felkészítő tábort tartanak Galyatetőn a jelölteknek és a kerületi elnököknek - értesült a Népszabadság.

Az elmúlt napok belső szervezkedései miatt a budapesti elnökség holnapra rendkívüli párttanácsot hívott össze; itt vitatják meg az elsősorban a BKV miatt felgyülemlett nézeteltéréseket. Molnár Zsolt lapunknak arra a kérdésére, amely Hagyó Miklós helyzetére vonatkozott, azt válaszolta: "aki a párt egyik országosan elismert politikusát, Budapest főpolgármester-helyettesét választási időszakban belülről támadja, az a pártot is üti".

Kérdés az is, hogy a szocialista főpolgármester-jelölt mielőbbi megnevezése segít-e az egység megteremtésében.



A lap úgy tudja, hogy a budapesti pártszervezet a jövő hét szerdán indítja el a jelölési folyamatot, az MSZP főpolgármester-jelöltjét pedig még a decemberi (kormányfőjelöltet, országos listát is állító) pártkongresszus előtt megnevezik - ez pedig újabb feszültségforrást jelenthet. Az erőviszonyok ismeretében - Hagyó megkopása után - a BKV rendbetételére jelentkezett másik főpolgármester-helyettes, Horváth Csaba tűnik befutónak.

Hagyó BKV MSZP Molnár botrány
Kapcsolódó cikkek