Közélet

Gyárfás: Tele van az íróasztalom együttérző gyásztáviratokkal

Jobb lett volna még akkor elmennie neki is, amikor Aczélt, Bánót, Oroszt, Pallagit távozásra kényszerítette a Magyar Televízió vezetősége – erre a következtetésre jutott Gyárfás Tamás, a Napkelte producere a műsor néhány nappal ezelőtti megszüntetése után. A Népszabadság interjúja.

Akkor ugyanis nincs rájuk erőszakolt műsorvezető-állomány, nincs a mostani jogellenes szerződésbontás – de műsor sincs. Gyárfás szerint, ha akkor nem maradnak, megkönnyítik mostani kiebrudalóik helyzetét is. De az is lehet, hogy ez esetben a Magyar Televízió jelenlegi vezetői haragudnának a legjobban, mert elvesztették volna az esélyt, hogy jó pontokat szerezzenek. Gyárfás biztos benne, hogy a meccset nem fújták még le.

Nem jó a réten fűszálnak lenni, amikor az elefántok szeretkeznek... Talán nem mond egymásnak ellent: szeretnék az MTV műsorában benne lenni, ugyanakkor jobb lenne már ebből az egészből kimaradni. Nehéz másoknak, de magamnak is megmagyarázni, hogy ugyanannak a Süveges Gergőnek, Betlen Jánosnak, Jegyes Tóth Krisztinának, akinek az Angol utcában nem álltak rendelkezésre a jobboldali politikusok, a Kunigunda utcában igen – mondta a Népszabadságnak Gyárfás Tamás.

Nyilván az MTV is olyan stábot szeretne, amelyik a kellő szakmai tudást és a kiegyensúlyozottságot egyaránt garantálja. Nem véletlen, hogy az eddigi műsorvezetőkön kívül a Nap-kelte főszerkesztőjének, Lakat T. Károlynak is azonnal felajánlották, hogy menjen a Ma reggelhez. Nem megkerülve a választ, ha szakmai, vagy politikai szempontokról lenne szó, akkor másokkal dolgoznának, vagy legalább más lenne a műsor struktúrája. De még a Kereszttüzet is lemásolták. Most Szemközt címmel faggatják a meghívottakat ugyanúgy, mint nálunk. Igaz, hogy nem fa, hanem műanyag pulpitus mögött állnak. Ha ezen múlik, veszünk – fogalmazott Gyárfás.

Arra a kérdésre, milyen visszhangot keltett a műsor megszűnése, Gyárfás úgy fogalmazott: "most mondjam azt, hogy boldog vagyok, mert tele van az íróasztalom együttérző gyásztáviratokkal?" Néhány napja fel sem vetődött, hogy a Napkelte halálára emlékezünk – hiszen éppen a huszadik születésnapját ünnepeltük. Most meg olyanok is kondoleálnak, akik három évig be nem tették hozzánk a lábukat. Igaz, arra kíváncsi lennék, vajon azoknak mit mondanak, akik miatt nem tették be. Érdekes, sajátos, hogy egyetlen fórumon nem talál olyan fél-megjegyzést sem, amelyet fideszes politikus a Napkeltével szemben tett volna – szögezte le Gyárfás.

lakat Napkelte Fidesz Orosz Gyárfás mtv
Kapcsolódó cikkek