Közélet

Később lép hatályba a Hungárián belüli autókorlátozás

A tervekkel ellentétben csak később lép hatályba az az intézkedés, amely korlátozná a sok légszennyező anyagot kibocsátó járművek forgalmát Budapesten, a Hungária körút gyűrűjén belül - közölte a budapesti Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Az intézkedés keretében - a szmoghelyzet megelőzésére - október 20. és március 8. között korlátozták volna a sárga színű matricával ellátott, kedvezőtlenül sok légszennyező anyagot kibocsátó gépjárművek forgalmát a Hungária-gyűrűn belül.

A csúszás oka, hogy a korlátozás hatályba léptetéséhez szükség van a KRESZ módosítására, így az intézkedést csak ezt követően, egy külön önkormányzati rendelet alapján lehet bevezetni.

A KRESZ módosítása azonban csúszik, erről az MTI már szeptember végén beszámolt, az új szabályok leghamarabb november elején léphetnek hatályba.

A forgalomkorlátozás alól a rendelet-módosítás alapján felmentést kapnak egyebek között a Hungária-gyűrűn belüli lakosok gépjárművei, a BKV Zrt. autóbuszai, a megkülönböztető fény- és hangjelzéssel jogszerűen felszerelt gépjárművek, a Magyarországon működő diplomáciai és konzuli képviseletek, valamint a mozgáskorlátozott személyek - illetőleg az őt szállító személyek - járművei is.

hungária korlátozás hatályba lép légszennyező anyag
Kapcsolódó cikkek