Közélet

Már utat sem adnak át a szocialisták Budapesten

Kéthónapos lezárás után adta át a főpolgármester a Thököly utat, az átadáson azonban nem vett részt a mandátumáról kedden lemondott főpolgármester-helyettes. Az MSZP-ben szkeptikusak a szocialista-liberális együttműködésről.

Kéthónapos lezárás után szerdán adta át a főpolgármester a felújított Thököly-i úti tszakaszt. Korábban úgy volt, hogy szocialista helyettese, Hagyó Miklós is ott lesz, de miután tegnap az MSZP úgy döntött, hogy kilép a fővárost igazgató koalícióból, már nem ment el - közölte az MR1 - Kossuth Rádió.

Nem nagyon érződött a koalíciós feszültség a felújított Thököly út átadásán, az viszont tény, hogy Hagyó Miklós távol maradt azzal az indokkal, hogy kedden már visszaadta a mandátumát. Demszky Gábor viszont azt mondta, kicsi az esélye annak, hogy akár a fővárosi Fideszből, akár az MDF-ből jelöljenek, illetve válasszanak főpolgármester-helyettest a tegnap lemondott MSZP-s főpolgármester-helyettesek helyére.

Bár Demszky Gábor kizártnak nevezte, hogy az ellenzék adja a főpolgármester-helyettest, azt most még nem tudta megmondani, hogy kik lehetnek majd a potenciális jelöltek. Közölte, hogy a kabinet hétfői ülésén, majd ezt követően az ötpárti találkozón fognak egyeztetni erről. A főpolgármester hozzátette: az ötpárti találkozón megkérdezik a pártokat, hogy a mostani tartalommal vállalnák-e a főpolgármester-helyettesi megbízatást.

SZDSZ Hagyó Miklós MSZP koalíciós szakadás Demszky Gábor
Kapcsolódó cikkek