BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MSZP: Jól tettük, hogy felmondtuk a koalíciót

A Fidesz érdemi vita helyett álságos, a város érdekeit semmibe vevő, alacsony szintű kampánytevékenységet folytatott a Fővárosi Közgyűlés ülésén. Az SZDSZ által produkált mai füllentéssorozatból pedig egyértelműen kiderül, hogy továbbra is együttmőködik a legnagyobb ellenzéki párttal - mondta Steiner Pál, a fővárosi MSZP frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülése után.

"A Fidesz semmilyen módon nem érdekelt abban, hogy rendet teremtsünk azokban az ügyekben, amelyek a közgyűlésre tartoznak. Becsapja a budapesti választókat, menekül a felelősség alól. Tagjai nem vesznek részt az ideiglenes bizottságban, amely az átfogó ellenőrzést valósította volna meg. Nem támogatják javaslatainkat, lemondatták a felügyelő-bizottsági tagjaikat, miközben korábban azt mondták, hogy részt kívánnak venni a bizottság munkájában. Érdemi vita helyett álságos, a város érdekeit semmibe vevő, alacsony szintű kampánytevékenységet folytattak a Fővárosi Közgyűlés ülésén" - mondta a frakcióvezető.

Steiner Pál folytatta: az a "programnak nevezett valami", amelyet Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Tarlós István frakcióvezető tegnapi sajtótájékoztatójukon bemutatattak, "egyáltalán nem program", ráadásul feledékenységre épül. "A metró például már régen menne, ha annak idején Orbán Viktor, akkori miniszterelnök ezt nem akadályozza meg."

A feledékenységre épül a program azért is, mert miközben most azt ígérik, hogy megfelezik a képviselők számát a kerületekben és a fővárosban egyaránt, egyetlen kétharmados törvényjavaslatot sem szavaztak meg az elmúlt nyolc évben, többek között például az Európai Unióhoz való igazodás szempontjából fontos régiós javaslatunkat sem - mondta Steiner Pál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.