Közélet

Orbán: nem az a fontos ki lesz a Fidesz kormányfőjelöltje

A változás fontosságáról beszélt Orbán Viktor az MTV reggeli műsorában. A Fidesz elnöke szerint ki kell mondani, hogy a jelenlegi kormány a felelős az ország a mostani helyzetéért, és meg kell állítani a gazdaság hanyatlását.

Nem az a fontos, ki lesz a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, hanem, hogy bekövetkezzék egy változás, ehhez pedig egységes politikai közösség, erős parlamenti többség és önkormányzati rendszer kell – mondta a Fidesz elnöke a Magyar Televízió reggeli műsorában. Ha ez együtt van, ki tudunk evickélni ebből a helyzetből – tette hozzá Orbán Viktor, aki úgy készül, hogy ezt a munkát neki kell majd levezényelnie - számol be a Magyar Rádió.

Orbán Viktor fontos feladatnak nevezte a gazdasági hanyatlás megfékezését. Első körben megpróbálják megakadályozni a 2010-es költségvetés elfogadását, mert ilyen veszélyes büdzsét az elmúlt húsz évben nem látott. Ha viszont ez nem sikerül, a Fidesz kormányra kerülésekor rögtön egy új költségvetést csinál majd, még akkor is, ha ez bizonytalanságot hoz, annál ugyanis csak egy ilyen költségvetés rosszabb.

A Fidesz-elnök az egykulcsos adózás és a családi adórendszer közül utóbbi pártján áll. Úgy vélte, az adórendszerben fontos az egyszerűség, de emellett a családokat mindenképpen támogatnia kell.

kormányfőjelölt Orbán Viktor Fidesz költségvetés
Kapcsolódó cikkek