Közélet

Szerény állami ünnep botrányok nélkül?

Az idén szerényebb lesz az állami ünnep október 23-án, bár az '56-os forradalom évfordulója mellett a húszéves köztársaságra is emlékezünk. Így a zászlófelvonás és a koszorúzás mellett mindössze fotókiállítás, filmvetítés, térinstalláció lesz, és elmarad a szokásos ünnepi díszelőadás. A Fidesz is szakít a hagyományokkal: Orbán Viktor pártelnök nem belvárosi nagygyűlést tart, a XXII. kerületi önkormányzat országzászló-avató ünnepségén vesz részt. A Jobbik a Deák térre megy.

- A rendezvények már attól biztonságosabbak lesznek, hogy a Magyarok Nyilai tizenhat tagja, köztük a terrorcselekménnyel is gyanúsított, a szervezet vezetőjének tartott Budaházy György a rendőrség vendégszeretét élvezi - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány. A nyomozó ügyészség szerint újabb emberek kerülhetnek rács mögé - számol be a Népszabadság.

Bencze az ATV-nek azt nyilatkozta: "a rendőrség bizonyította, hogy tudja kezelni az ilyen ünnepi rendezvényeket", és azt szeretné, ha most nem kordonerdő mögött kellene megtartani a megemlékezéseket.


Az esetleges engedély nélküli tüntetésekről szóló híreket "mendemondának, kacsának, ötletelésnek" minősítette.

Budaházy állami ünnep jobbik tüntetés
Kapcsolódó cikkek