Közélet

Ellen-SZDSZ-t alapít Kuncze

Sem a kétharmados Fidesz, sem az „újfasiszta” Jobbik nem tenne jót az országnak.

Új liberális párt létrehozását szorgalmazza Kuncze Gábor. Az SZDSZ egykori elnöke a néhány hónapja megalakult Szabadelvű Polgári Egyesület első közgyűlésén arról beszélt, hogy számos jel utal arra, hogy nagyon nagy szükség lenne egy ilyen pártra, hiszen a jövő évi választások komoly kihívás elé állíthatják a magyar demokráciát, különösen akkor, ha a Fidesz kétharmados többséget kap. Ha pedig ezt a támogatottságot nem érné el az ellenzéki párt akkor az általa "újfasisztának" minősített Jobbik támogatására szorulna - jelentette az ATV hiradója.

Demszky Gábor közben arról beszélt, hogy a liberális erőknek közösen kellene a centrumban egy miniszterelnök jelöltet állítani Orbán Viktorral szemben. A főpolgármester szerint az új liberális csoportoknak össze kell fogniuk annak érdekében, hogy 2010 ben elérjék az 5 százalékot.

Sándor Klára, az Egyesület elnöke ugyanakkor viccesnek nevezte Híradónknak a közös miniszterelnök állítás gondolatát. Az országgyűlési képviselő szerint szélesebb körű összefogásra lenne szükség, melyhez nemcsak az SZDSZ nyomán létrejövő szervezetek csatlakoznak

Demszky Gábor egykori párttársai kétkedve fogadták a főpolágmester javaslatát, kamera elé senki sem kívánt állni, azt azonban elmondták, hogy kevés esély látnak egy ilyen összefogásra.

Kuncze Gábor SZDSZ Sándor Klára Demszky Gábor liberális párt
Kapcsolódó cikkek