Közélet

Hunvald nem kéri a fizetését

Polgármesteri fizetése folyósításának felfüggesztését kéri Hunvald György erzsébetvárosi polgármester.

A február óta előzetes letartóztatásban lévő MSZP-s politikus jogi képviselője útján levelet juttatott el Gergely József szocialista alpolgármesterhez, illetve a kerületi jegyzőhöz, melyben már novemberi polgármesteri díjazásánál is azt kéri, hogy azt letéti alszámlára tegyék - értesült a Népszava.

Nemrég – szintén Hunvald írásbeli kérésére – elfogadta a képviselő-testület, hogy havi bruttó 170 ezer forintos költségtérítését letéti számlán helyezzék el. Ugyanoda utalják a jövőben a havi bruttó 570 ezer forintos polgármesteri díjazást is, és mivel ezt Hunvald maga kérte, ehhez sem kell külön testületi döntés.

A helyi Fidesz többször tett kísérletet arra, hogy megvonják a polgármester fizetését, ám ezt a testület eddig – a szocialisták szavazataival – visszautasította, hivatkozva arra, hogy a nem egyértelmű szabályozás miatt a fizetés megvonására nincs törvényes eszközük. Az ügyben a múlt héten már Lendvai Ildikó MSZP-elnök részvételével igyekezett a budapesti MSZP-vezetés meggyőzni a kerületi szocialistákat a fizetés megvonásáról.

Tegnap egyébként a szocialista párt visszavonta, de néhány napon belül új változatban benyújtja az úgynevezett lex Hunvaldot, amely rendezné az előzetes letartóztatáskor járó fizetés kérdését többek között a polgármesterek esetében.

polgármester Bűnügyek MSZP-ügyek ingatlanpanama fizetés hunváld györgy korrupció juttatás
Kapcsolódó cikkek