Közélet

Ma Szilvássy áll a bíróság elé

Tanúként hallgatja ki hétfőn a Zuschlag-perben Szilvásy Györgyöt a Bács-Kiskun Megyei Bíróság, aki a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium közigazgatási államtitkára volt 2003 júniusáig.

Topolánszky Ákos, a tárca korábbi helyettes államtitkára a HVG-nek adott interjújában, még 2007-ben azt állította: Szilvásy bevezette a közigazgatási kettős ellenőrzés rendszerét, ami a pályázatok egyfajta előzsűrizését jelentette. Ezután - Topolánszky azt mondta: Szilvásy, aki akkor már a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszter volt, felhívta és megfenyegette, hogy vonja vissza állításait. Szilvásy György tagadta ezt - közölte a HírTv honlapja.

Hatalmas médiaérdeklődés mellett zajlott a Zuschlag-per csütörtöki tárgyalása, ugyanis először Jánosi Györgyöt hallgatta ki Fodor Endre bírói tanácsa, fél 10-től pedig Gyurcsány Ferenc állt a tanúk padjára.

Mesterházy Attilát, az egykori ifjúsági és sportminisztérium volt politikai államtitkárát szerdán hallgatja meg a Zuschlag-ügyben a bíróság. A Fidesz frakció-igazgatója, Répássy Róbert azt mondta: az MSZP frakcióvezetőjének magyarázatot kell adnia: milyen szerepe volt a Zuschlag-féle pályázati pénzek elosztásában. Ocsovai Tamás és Topolánszky Ákos helyettes államtitkárok korábban egybehangzóan azt vallották a perben: Gyurcsány minisztersége idején Mesterházynál lehetett lobbizni a pályázatokért.

meghallagtaás MSZP szilvássy györgy zuschlag-per korrupció
Kapcsolódó cikkek