Közélet

Draskovics lemondott - Az üzleti világba készül

Lemondott miniszteri tisztségéről Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kedden - derül ki a tárca szerdai közleményéből.

A miniszter azért döntött így, mert az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd - számol be az RTL Hírek.hu a Független Hírügynökség jelentése alapján.
 
Draskovics Tibor decemberben távozik a kormányból. A miniszterelnök a lemondást tudomásul vette. 

A Hírszerző úgy tudja, Draskovics Tibor az üzleti világban folytatja pályafutását.  

A lap szerint utódlásáról még nem született döntés, de a választásig hátralévő fél évre várhatóan egy szocialista frakciótag kaphatja meg a bársonyszéket.

A kormányfő "sajnálattal, de elfogadta" Draskovics Tibor lemondását.
"Draskovics Tibornak köszönöm mindazt a munkát, amit minisztersége alatt az ország közbiztonságának megerősítéséért tett, a mindennapok biztonságának fenntartásában elért.

A felügyelete alá tartozó rendőrség hatékonyan lépett fel a szélsőséges szervezetek ellen, sikeresen indította be a Rend és biztonság programot, amelynek része a közbiztonság további erősítése, a rendőrség állományának bővítése és a településőri rendszer kialakítása. A Draskovics Tibor vezette Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jogalkotási munkájának köszönhetően hatékonyabbá vált az állami közigazgatás.

Miniszterként sikeresen vitte véghez a Büntető Törvénykönyv szükséges szigorítását a többség szabadságjogainak védelmében, és a Polgári Törvénykönyv módosításait, amely korszerű elemeivel tovább erősítette a modern magyar jogrendet" - fogalmazott Bajnai Gordon.

lemond miniszter Draskovics Tibor
Kapcsolódó cikkek