Közélet

Mégis korrupt az MSZP-s polgármester? A Fidesz kezében a bizonyíték

20 milliós magánkölcsönt kapott a bábolnai MSZP-s polgármester a helyi földügylet kedvezményezettjétől – írja a honlapján a Fidesz.

Nem vettem fel magánkölcsönt az IKR Zrt. vezérigazgatójától - mondta Horváth Klára, Bábolna szocialista polgármestere. Horváth közölte azt is, hogy jogi lépéseket tesz Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke ellen, aki azt állította: egyértelmű, hogy a polgármesternek biztosított magánkölcsön fejében hozta ki nyertesnek a település önkormányzata az IKR-t egy földügyletben.

Az IKR Zrt.-vel kötött szerződéssel összefüggésben Horváth Klára közölte: nem haszonbérletre, hanem kultúrállapotban tartásra hirdettek pályázatot, amelynek elbírálásakor a bérleti díjon túl egyéb szempontokat is értékeltek. Horváth hangsúlyozta: semmiféle üzleti kapcsolatban nem áll az IKR Zrt.-vel, sem annak vezérigazgatójával.

Az MSZP-s cáfolatra reagálva a Fidesz föltette honlapjára a kölcsönszerződésről szóló dokumentumot, Budai pedig felszólította az MSZP elnökét, Lendvai Ildikót, hogy távolítsák el a korrupció-gyanús ügybe keveredett bábolnai polgármestert - írja a fidesz.hu.

fidesz.hu-->

Budai Gyula MSZP magánkölcsön horváth klára földügylet
Kapcsolódó cikkek