Közélet

Könnyű lekerülni a Fidesz-listáról - Mádi elszólta magát

Sokba került egy elszólás Mádi Lászlónak, ugyanis a politikus nem indulhat a Fidesz listáján az országgyűlési választáson, mivel szembement a párt álláspontjával.

„A Fidesz álláspontja világos és egyértelmű: elutasítja az ingatlanadót, amelynek bevezetése igazságtalan, tisztességtelen és rossz döntése volt a kormánynak” – írta közleményében Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője. Ellenben Mádi László csütörtökön úgy nyilatkozott: az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető.

„A Fidesz rögtönítélő törvényszéke illetékes és hatásköre van a Fidesz országos listájára Mádi Lászlóra, de az MSZP országos listájára semmilyen hatása nincsen” – mondta Nyakó István. Az MSZP szóvivője ezt annak kapcsán szögezte le, hogy a Fidesz elnöksége Mesterházy Attilának írt levelében azt kérte, „ne tegyék lehetővé, hogy Gyurcsány Ferenc és Veres János a felelősségre vonás elől a mentelmi jog mögé bújjanak” és vegyék le őket a párt országos listájáról.

ingatlanadó mádi lászló Fidesz
Kapcsolódó cikkek