Közélet

Rákay Philip tanácsai százezreket érnek a fideszes ökormányzatoknak

Több fideszes vezetésű önkormányzat is szerződésben áll a Hír TV egyik műsorvezetője, a Fidesz rendezvényeiről is ismert Rákay Philip tanácsadó cégével.

Sok százezres havi javadalmazásért ad kommunikációs tanácsokat – elsősorban fideszes irányítású –önkormányzatoknak Rákay Philip, a Hír TV meghatározó műsorvezetőjének cége - számol be a Népszabadság.

A Contact Media Tanácsadó Kft.-ben a nyilvános cégadatok szerint Rákay az egyik tulajdonos, mellette Csötönyi Tünde, a szintén Hír TV-s Pindroch Ferenc, illetve Szabó Ádám neve olvasható.

Szabó korábban a hódmezővásárhelyi és szegedi közigazgatásban is dolgozott, illetve képviselő volt a Csongrád Megyei Közgyűlésben 1998 és 2002 között, a Fidesz színei ben nyert mandátumot.

A Népszabadság birtokában lévő szerződések tanúsága szerint a Contact Media Tanácsadó Kft. 2008-ban több mint hétmillió forintért adott tanácsokat a fideszes vezetésű Fejér Megyei Önkormányzatnak, amellyel jelenleg is élő szerződése van.

A dokumentáció szerint a Contact Media kommunikációs feladatai közé tartozik az önkormányzat „országos és helyi sajtópolitikájának kialakítása és végrehajtása”, illetve az önkormányzat „országos sajtómegjelenésének elősegítése”.

A cég ezért havi hétszázhúszezer forintot számlázott ki. Érdekesség, hogy forintra ennyiért dolgozik (illetve dolgozott 2008-ban, a jelenlegi szerződésben foglalt összegről nem tudni) az APSA Tanácsadó Kft. is, méghozzá hasonló feladatkörben: ők végzik például az „önkormányzat szempontjából releváns kormányzati, politikai történések összegyűjtését és értékelését”.

Rákay Philip Contact Media Tanácsadó Csötönyi Tünde
Kapcsolódó cikkek