Közélet

Tovább dagad a Hunvald-botrány

Újabb bűncselekményekkel gyanúsíthatják meg az előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi polgármester. Hunvald György ugyanis két hölgyet is foglalkoztatott megbízási szerződéssel úgy, hogy azok semmilyen munkát nem végeztek, egyikük Gál György barátnője volt. Mindez több mint 6 millió forintjába került az önkormányzatnak.

Hunvald György lassan egy éve van előzetes letartóztatásban tucatnyi tényállás miatt, a többi mellett hivatali vesztegetés, hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés miatt. Az ügyben összesen 21 gyanúsított van, köztük a VII. kerületi önkormányzat gazdasági, illetve pénzügyi bizottságainak akkori SZDSZ-es elnöke Gál György és Kardos Péter, valamint az ügyben szereplő értékbecslő - közölte az Inforádió.

Az tényállások száma most növekedhet: valószínűleg 2008 elején Gál György Hunvald György polgármestert arra kérte, hogy a barátnőjével - aki ugyanezen időszakban a korábbinál lényegesen nagyobb önkormányzati bérlakást is kapott - olyan szerződést kössön, amelynek nyomán tényleges munkavégzés nélkül havi rendszeres juttatásban részesülhet a VII. kerületi önkormányzattól.

Gál György felhívása nyomán, Hunvald György - 2008. március 01-jétől 2010. november 30-ig hatályos - megbízási szerződést kötött a hölggyel, havi bruttó 300 000 Ft megbízási díjat kikötve. Az önkormányzat 2008-ban összesen bruttó 3 millió forintot fizetett ki így.

Világgazdaság Online-->

vesztegetés Hunvald Bűnügyek
Kapcsolódó cikkek