Közélet

A DHL egyik igazgatója segítette a Nemzetvédelmi Egyetem rektorát

A DHL egyik igazgatóját vették őrizetbe a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora mellett a tegnapi házkutatások után. Mindkettőjük előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség - értesült az MTV Híradó.

Egy harmadik gyanúsított szabadlábon védekezhet. A gyanú szerint összejátszottak azért, hogy a nemzetközi futárszolgálattól rúgjanak ki néhány embert, és a rektor által javasolt biztonsági cégre cseréljék a cég telphelyeit őrző vállakozást.

Azzal ijesztette meg a rektor a DHL németországi vezetőjét tavaly októberben, hogy a cég magyarországi alkalmazottai fegyvert és kábítószert szállítanak a nemzetközi futaárszolgálat járműveivel, és a rendőrség már nyomoz az ügyben.

Szabó János azonban megnyugtatásul hozzátette, hogy rendőrségi kapcsolatain keresztül el tudná érni, hogy a DHL neve kimaradjon a készülő bortányból. A dandártábornok azt kérte cserébe, hogy a cég bocsássa el a biztonsági igazgatót és még három másik alkalmazottat, továbbá mondjon fel a DHL telephelyeit őrző cégnek és az általa megnevezett kft.-vel kössön szerződést. 
  
Híradó értesülései szerint a DHL egyik magyarországi igazgatója is a gyanúsítottak között van, mert a rendőrség szerint összejátszott a rektorral, belső információkkal segítette a tábornokot és ő mondta meg azt is, hogy kiket rúgasson ki a cégtől.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kezdeményezte az ügyészségnél a rektor és az igazgató letartóztatását. A cég magyarországi vezetése közleményt adott ki, ebben nem említik, hogy egy munkatársukat is őrizetbe vették.
 

 

DHL rektor nemzetvédelmi egyetem
Kapcsolódó cikkek