Közélet

A klímatörvény elfogadása mellett lobbiznak a természetvédők

A Magyar Természetvédők Szövetsége sajnálattal vette tudomásul, hogy a Parlament nem fogadta el hétfőn az éghajlatvédelmi törvényt és a rövid távú gazdasági érdekek újra felülírták az össztársadalmi érdekeket – olvasható a szövetség közleményében.

A Magyar Természetvédők Szövetsége sajnálatosnak és társadalmilag károsnak tartja a gazdasági élet néhány szereplőjének tájékozatlanságát és viselkedését, akik félreértették-félremagyarázták és érdekeikkel ellentétesnek állították be a törvény szándékát, így végső soron újra kijárták a politikánál a cselekvés-felkészülés elodázását, a jövő ellehetetlenítését – áll a szövetség közleményében.


A Magyar Természetvédők Szövetsége mindezek ellenére győzelemként értékeli, hogy a törvény a társadalom akaratából eljutott a döntéshozás végső állomásáig.

Az elkövetkező hónapokban lehetőség lesz a törvénytervezet újbóli egyeztetésére a társadalom különböző szereplőivel, a félreértések eloszlatására és az elképzelések finomra hangolására. Bízunk benne, hogy a következő Parlament elegendő bölcsességgel és erővel rendelkezik majd a helyes döntés meghozatalára, a klímatörvény elfogadására – fejtette ki Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetsége ügyvezető elnöke.

klímatörvény természetvédők szövetség törvényhozás
Kapcsolódó cikkek