Közélet

Alanyi jogon adna internethozzásférést az MSZP

Baja úgy véli, hogy az internet olyan közmű jelenleg, mint régebben a vasút volt, e nélkül Magyarország nem lehet sikeres, mi több, rövid időn belül le fog szakadni, hiszen nem fogunk tudni lépést tartani a világ többi országával, illetőleg a kommunikáció is korlátozott marad

Az Innovációs és Informatikai Tagozat álláspontja ezért az, hogy a következő parlamenti ciklusnak el kell érnie, hogy állampolgári jogon legyen hozzáférhető a legalább 1 Mbit/sec sávszélességű elérés a mindenkori 3%-áért (mely ma nagyjából 2500 Forint - a szerk.). Biztosítani kell ugyanis a hozzáférés esélyegyenlőségét, - áll a párt honlapján.

Jelenleg Magyarországon csak 50%-os az internet-penetráció, így meg kell oldani, hogy az egész társadalom hozzáférjen, hiszen az internet használata nélkülözhetetlen, ezért szorgalmazza Baja a tömegesítést és egyben modernizációt.

 Az elektronikus közszolgáltatások így elérhetőek lesznek mindenki számára, mely idővel a papír alapú infrastruktúra kiváltásához vezethet, hiszen állami oldalról az ügyintézés amúgy is kötelezően elektronikus formában zajlik.

internethozzásférés választások Baja Ferenc alanyi jog
Kapcsolódó cikkek