Közélet

Ezüst Rózsa díjat kap Horn Gyula

2010. február 3-án 10. alkalommal adják át az Ezüst Rózsa Díjat. A díjat az európai civil szervezeteket tömörítő Solidar szervezet alapította a társalmi igazságosságért, demokráciáért és szabadságért küzdő személyek és szervezetek munkásságának elismerésérül.

A Horn Alapítvány felterjesztésére és Gurmai Zita, az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának Alelnöke közreműködésének köszönhetően, a jubileumi rendezvény keretében életműdíjjal tüntetik ki Horn Gyula korábbi miniszterelnököt a Vasfüggöny lebontásában külügyminiszterként játszott kiemelkedő szerepének elismeréséül.

A díjátadóra 2010. február 3-án este az Európai Parlamentben sor. A rendezvényen az Európai Szocialisták Pártjának és az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének vezető politikusai adják át a díjakat. Horn Gyula munkásságát Poul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialisták Pártjának elnöke méltatja majd.

A díjat Horn Gyula képviseletében lánya, Horn Anna veszi át. A rendezvényen részt vesz Koroncz Ágnes, Horn Gyula titkárságvezetője.

horn alapítvány Horn Gyula ezüst rózsa
Kapcsolódó cikkek